keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Kevyttä odottelua

Tässä vaiheessa projektia ei malttaisi odottaa. Se on hieman hullunkuristakin koska varsinaisesti tässähän itselle se epämiellyttävin vaihe on edessä. Mutta tietysti kun päätös on tehty, ja aika on varattu haluaa aloittaa. Prosessissahan ei ole mitään varsinaista huippukohtaa. Verenluovutuksessa sentään odottaa appelsiinimehua ja pullaa. Täytyisikin ehdottaa Väestöliittoon kehitysehdotuksena, että luovuttajalle tarjottaisiin ennen lähtöä pullakahvit. :)
Viimeksi ei tullut minkäänlaisia sivuoireita, tai en ainakaan havainnut niitä. Välillä tuntuu, että kroppani on tosi kestävä. Ehkä toisaalta myös pääni. Siedin hormonihoitoa oikein hyvin, eikä mikään vaihe tökkinyt. Vointi, olo ja fiilis oli koko ajan hyvä.
Pistäminen sujui viimeksi helposti kynäneulalla. "Niks naks" ja se oli siinä. Onneksi en ole neulakammoinen. Olisi ollut todella vaivalloista käydä jossakin pistätyttämässä itseään. Hankalampaa oli aikatauluttaa koko elämä hetkeksi niin että muisti pysyä tarkassa aikataulussa. Muutenkin kaikki sujui, niin että jäi hyvä mieli. Väestöliitossa kaikki olivat ystävällisiä ja hoito oli huipputasoa. Kun on projektissa yksin, niin ehkä silloin vielä enemmän arvostaa sitä että toiset ottavat huomioon, koska mahdollisista kommunikaatio tökkäyksistä, tai muistakaan asioista ei voi keskustella kenenkään kanssa.

2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Hieno blogi sinulla.
Muutamia kirjoituksia tosin vasta ehdin lukemaan, paremmalla ajalla lisää. Todella hienoa ja jaloa miten sinun avullasi joku mahdollisesti saa kauan kaivatun lapsen.
Onneksi maailmassa kaiken pahan keskellä, on vielä noin suuren sydämen omaavia ihmisiä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Elina, jalo nyt taitaa olla liian hieno sana. :) Hyvä vain jos voi tehdä jotakin merkityksellistä. Kyllähän sitä haluaisi että omista munasoluista tulisi vaikka suurperhe sitä kaipaavalle mutta tietää, että tässä annetaan mahdollisuus hedelmöittymiseen, ja raskaus alkaa, jos alkaa.
Tänään tuli ensimmäistä kertaa myös mieleen, että "mitä jos minussa on jotain vikaa, mitä jos en edes kelpaa luovuttajaksi enää.
Mutta jospa saisi vaikka hieman levitettyä yleistä kiinnostusta tällekin puolelle, itsellenihän tämä on viimeinen vuosi, koska olen vanha kuin taivas! ;)